Stilul De Decor

6 idei de amenajare a unui living mic, de apartament

August 15,2023 by Trepcea Maria

Amenajarea unui living mic de apartament poate fi un adevărat challenge, însă cu aplicarea câtorva idei inteligente și creative poți maximiza spațiul tău din camera de zi.

Dacă sufrageria ta este înghesuită, nu există niciun motiv să sacrifici stilul și să te rezumi la decoruri anoste. Cu accent pe creativitate și mobilier bine ales, poți proiecta un spațiu care să vorbească cu adevărat despre amprenta ta în designul interior. Ești curios să afli cum să amenajezi un living mic de apartament la cele mai înalte standarde?

Pentru mulți proprietari de apartamente și case mici, întrebarea nu este doar cum să integreze mobilierul în sufragerie, ci și modul în care pot face ca totul să fie multifuncțional, lăsând suficient spațiu pentru a respira. O cameră de zi este adesea punctul central al unei case, dar atunci când este înghesuită și îngustă, amenajarea și alegerea mobilierului pot deveni o problemă de matematică imposibilă.

Vestea bună este că există posibilitatea să amenajezi un living mic de apartament, în așa fel încât să pară mai spațios.

Cum amenajezi inteligent un living mic, de apartament

Am adunat șase dintre cele mai bune idei de amenajare a unui living mic, de apartament pentru a te ajuta să profitați la maximum de spațiu. Citește mai departe pentru a obține sfaturi despre stil și pentru a găsi inspirație pentru micul tău living.

Culorile

Chiar dacă livingul tău este mic, există o mulțime de moduri prin care o cameră poate fi aranjată astfel încât să pară mai mare. Designerii de interior spun că vopseaua are capacitatea de a transforma complet orice încăpere. Poți seta tonul camerei de zi pentru a-ți exprima personalitate, dar ține cont de câteva idei importante.

Albastrul este culoarea anului 2020 și potrivită pentru maximizarea camerelor de dimensiuni mai mici. Profesioniștii sugerează și nuanțe neutre de gri deschis, alb „murdar”, alb imaculat sau nuanțe de verde pentru ca pereții tăi să pară mai mari.

Pereții

Designul pereților într-un living mic de apartament poate fi o adevărată provocare, dar pentru asta există zeci de modele de tapet și fototapet pe care le poți încorpora în schema ta. Acestea se aplică simplu și rapid, iar întreținerea este ușoară.

Un mic living, mai ales dacă are ferestre subdimensionate, poate părea puțin cam înghesuit. Creează un punct focal și sporește lumina adăugând totodată adâncime, printr-un tapet montat pe un perete-accent, pe care vei agăța și o oglindă de dimensiuni mari.

Dacă poți poziționa oglinda pe peretele din fața ferestrei este cu atât mai bine – oglinda va reflecta imagini din exteriorul casei, dând impresia unei ferestre suplimentare.

Pardoseala

Parchetul din lemn este o alegere des întâlnită în rândul proprietarilor de case și apartamente care caută să-și modernizeze podelele. Disponibil în nuanțe care variază de la podele din lemn natural deschis, până la cele mai întunecate, parchetul este o modalitate minunată de a oferi locuinței tale o eleganță atemporală și o atmosferă de lux.

Completate cu un covor, podelele din lemn pot fi adaptate din punct de vedere estetic unei game largi de decoruri și decorațiuni, de la stiluri tradiționale la moderne și chiar asiatice sau mediteraneene.

Bineînțeles, nuanțele de lemn natural, deschis, sunt cele mai indicate pentru apartamentele de mici dimensiuni. Însă dacă utilizezi, de exemplu, un covor bej peste un parchet mai închis – combinat cu alte elemente cheie din livingul tău (pereți și mobilă) – poți folosi orice culoare pentru pardoseală.

Mobila

O soluție foarte potrivită pentru a mări vizual spațiul unui living mic, de apartament, este selectarea cu atenție a mobilierului care să se potrivească spațiului și care să poată servi mai multor scopuri.

O parte importantă a procesului este găsirea unor modalități prin care să-ți pui amprenta pe design, astfel încât să profiți la maximum de fiecare metru pătrat, chiar și de colțurile incomode. Acestea sunt perfecte pentru decorațiuni precum tablouri, oglinzi sau, de ce nu, plante, care să adauge personalitate fără a ocupa spațiu.

Indiferent dacă începi de la zero într-un apartament nou sau pur și simplu te simți înghesuit în livingul tău actual, există o soluție pentru fiecare dintre problemele tale.

Spațiile de depozitare

Adăugă spații de stocare ascunse și alege mobilier care să încorporeze idei deștepte de depozitare, pentru a limita dezordinea. De exemplu, un sertar pentru depozitare „ascuns” într-o măsuță de cafea poate fi soluția pentru obiectele mici pe care le folosești zilnic și care se pierd mereu ca prin minune printr-o cameră, oricât de mică.

Accesoriile

Corpurile de iluminat sunt binevenite în spațiile cu dimensiuni reduse, deoarece creează senzația de mai mare și aduc un plus designului camerei.

Camera de zi este acea parte a casei în care familia se reunește, unde sunt expuse cele mai prețioase lucruri – argintărie, fotografii, obiecte de artă și alte decoruri valoroase, unde te relaxezi după muncă, te uiți la televizor, citești și primești musafiri. Datorită naturii sale extrem de versatile, această cameră are nevoie de iluminat variat și multifuncțional.

În casele moderne, livingul este, de asemenea, folosit pentru a lua cina, ceea ce îl face să fie un mediu populat și plin de viață. Iluminarea optimă a livingului îți oferă posibilitatea de a nu avea colțuri întunecate – un lucru crucial în cazul camerelor de zi mici din apartamente.


About author



Leave a Reply