Strategia De Decorare

6 sfaturi pentru decorarea casei în timpul Sărbătorilor de Iarnă

August 08,2022 by Trepcea Maria

De îndată ce întoarcem foaia din calendar pentru luna decembrie, începem să ne gândim la ultimele zile ale anului, la cum vom împodobi bradul, ce cadouri vom face și ce vom pregăti pentru masa de Crăciun.

Pentru că e perioada în care ne simțim bine în familie, ne relaxăm, suntem mai liniștiți și uităm de orice alte preocupări, ne dorim ca Sărbătorile de iarnă să țină cât mai mult. De aceea, începem cumpărăturile de Crăciun și decorarea casei cu mult timp înainte de 25 decembrie. De fapt, întreaga lună decembrie e plăcut să ai în casă decorațiuni de Crăciun, lumânări, luminițe, elfi, steluțe și crenguțe de brad.

Așadar, pe locuri, fiți gata, start! Să înceapă transformarea casei într-un sanctuar de Crăciun!

1. Începe curățenia!

Da, pasul 1 este probabil cel mai puțin plăcut din pregătirea casei pentru Crăciun. De obicei, în perioada aceasta vei primi o mulțime de vizite, iar dacă în casă e dezordine, degeaba ai cele mai frumoase și asortate decorațiuni. Fă o curățenie generală - șterge praful de pe toate obiectele, aruncă sau donează lucrurile pe care știi sigur că nu le mai folosești, aruncă decorațiunile de Crăciun stricate, spală geamurile pentru a avea mai multă lumină în casă în perioada de iarnă, când cerul e mai mereu întunecat. Aerul proaspăt dintr-o casă curată te va umple de energie pentru perioada ce va urma.

2. O intrare primitoare

Primul lucru pe care îl văd oaspeții tăi - și vecinii – este intrarea. Decorează ușa de la intrare cu o coroniță din crengi de brad sau câteva accesorii de Crăciun simpatice. Nu exagera cu decorațiunile, mergi pe ideea “Cu cât mai simplu, cu atât mai bine”. Vei obține o intrare primitoare, care le va transmite tuturor celor care vin la tine că apreciezi spiritul Sărbătorilor.

3. Lumina

Sursele de lumină sunt unul dintre elementele cheie ale decorării de Crăciun – atât în interiorul casei, cât și în exterior. Aprinde lumânări sau instalații cu beculețe în zonele spre care vrei să atragi atenția și lasă în întuneric zonele mai puțin arătoase din casă, care vrei să treacă neobservate. Ține minte că iarna, pentru a crea o atmosferă cât mai caldă și prietenoasă, este mai bine să folosești multe luminițe mici decât una mare și puternică.

4. Folosește scheme de culori simple

Nu despacheta toate decorațiunile și globurile moștenite din copilărie sau primite cadou de-a lungul anilor. Cu siguranță luate separat sunt frumoase, dar dacă fiecare este în alt stil și altă culoare, vei obține un talmeș-balmeș atunci când le expui în aceeași încăpere. Stabilește de la început ce culori sau ce stil vrei să abordezi în anul acesta – vrei un Crăciun natural, vintage, glam, minimalist? - și folosește decorațiunile care se potrivesc.

5. O atmosferă călduroasă

Când afară e frig și urât, ne place să ne refugiem în casă, într-o atmosferă intimă și caldă. Păturile, covoarele și pernele pufoase vor spori sentimentul de confort în casă. Poți opta pentru păuri și perne din imitație de blană, pături fleece cu modele de Sărbători, pernuțe decorative sau covorașe cu desene de Crăciun.

6. Acordă o atenție specială punctelor de interes din casă

O casă pregătită pentru Sărbători nu este una decorată de la un capăt la celălalt cu steluțe și globuri. În fiecare casă însă există trei locuri esențiale care trebuie să fie transformate: masa de dining unde vei sta alături de prieteni și familie, ferestrele și, bineînțeles, bradul. Pentru masa de dining există o mulțime de decorațiuni speciale de Crăciun – fețe de masă și șervete cu tematică de iarnă, șervețele de Crăciun, sfeșnice și suporturi pentru lumânări, farfurii și cești cu design special de iarnă. Poți adăuga un coș cu portocale și nuci sau un coș în care să pui câteva crenguțe de brad și conuri. La ferestre poți agăța crenguțe de brad, instalații cu luminițe sau coronițe de brad. Nu folosi lumânări în apropierea draperiilor, din motive de siguranță.


About author



Leave a Reply