Stilul De Decor

Amenajarea unui apartament modern cu o camera - stiluri diferite de design

October 02,2023 by Trepcea Maria

Amenajarea unui apartament modern cu o camera - stiluri diferite de design

Ce sunt apartamentele studio? Sunt apartamente cu o camera, nu clasicele garsoniere ci o forma mai moderna , o locuinta economica dar mult mai confortabila. Acest tip de casa a fost imprumutat din Europa si America unde era foarte popular in randul tinerilor si al persoanelor boeme , pe scurt era apreciata de persoanele lipsite de prejudecati si cu buget limitat.

Galerie poze

Galerie poze

Studio amenajat cu alb gri si rosu

Si la noi, demnitatea acestui tip de apartament a devenit din ce in ce mai populara fiind locuintele perfecte pentru tinerii care isi doresc o casa doar a lor.

Este atat de placut sa iti amenajezi si sa iti decorezi singur locuinta! Chiar si in cazul apartamentelor de tip studio poti gasi o multime de idei prin care poti crea un decor cu adevarat special. Este important sa alegi designul potrivit pentru ca numai asa locuinta poate deveni estetica si confortabila.

V-ati intrebat vreodata care este motivul pentru care unele apartamente au un aspect echilibrat si integru iar altele arata ridicol fiind si incomode? Cred ca totul tine de mentinerea unui singur stil de design al camerei al locuintei, in general. Daca vrem ca apartamentul nostru sa arate bine, trebuie sa reflecte in primul rand preferintele noastre si trairile noastre interioare, sa alegem un stil care sa ne defineasca, si mai important sa ramanem consecventi acelui stil.

Foarte multe stiluri artistice si arhitectonice au creat directii corespondente in designul interior. Cele mai cunoscute sunt stilul Loft, Provence, hight-tech, Art Deco, Fusion si multe altele. Va propun in cele ce urmeaza sa vedem impreuna cam ce presune fiecare stil modern in parte, pentru a va putea ajuta sa il alegeti pe cel mai potrivit pentru locuinta voastra.

Apartament mic amenajat in stil Loft

Loft inseamna "pod". Acest stil a luat nastere la inceputul secolului al XIX lea , in Statele Unite, cand muncitorii care nu isi puteau permite o locuinta s-au stabilit la etajele superioare sau in podurile fabricilor. Nu au facut niciun fel de modificare podurilor, doar si-au aranjat mobila si s-au mutat. Peretii din caramida, pardoselile din lemn, au creat o atmosfera care imediat a fost indragita de boemi. In timp acest stil s-a consolidat si a fost denumit Loft. Are o multime de fani in lumea intreaga si incet incet incepe sa fie indragit si pe la noi.

Stilul Loft este usor de creat intr-un apartament mic. Designul este simplu cu jaluzele sau obloane din lemn sau pur si simplu fara nicio decoratiune pentru ferestre, o mobila in stil vintage iar ca si accesorii decorative puteti folosi: fotografii in rame simple, veioze si lampi sau ceasuri cu aspect antichizat.

Studio decorat romantic

Pentru cei ce iubesc confortul traditional al unei locuinte cu perdele colorate la ferestre si cu multe decoratiuni cel mai bine ar fi sa isi indrepte atentia catre stilul Provence. Numele a fost dat dupa una dintre provinciile franceze indragite de toata lumea datorita simplitatii sale inocente.

Elementele principale de design sunt imprimeurile, onduleurile sau gravurile. Acest stil nu face economie la piesele de mobilier : mese, comode cu sertare, masute de toaleta si scaune tip otoman sunt imprastiate prin fiecare colt al camerei. Acest stil poate fi cel mai bine folosit pentru amenajarea unui apartament studio ce apartine unei tinere. Ferestrele au perdele cu ornamente florale, mobila simpla dar eleganta in culori deschise iar accesoriile decorative rustic romantic.

Stilul modern High Tech potrivit pentru orice apartament mic

Un stil opus celui romantic este cel care nu tolereaza niciun fel de decoratiune si unde fiecare obiect de mobilier are strict propria sa functionalitate. Interiorul in stil High-Tech este curat, simplu, dominat de sticla, metal si plastic. Singurele accesorii acceptate sunt tablouri alb negru sau imaginile abstracte.

Schema de culori folosita pentru acest tip de amenajare este una neutra: bej, gri, si jocurile de alb cu negru. Doar ca exceptie, pentru cei ce doresc totusi o pata de culoare , pot folosi un tablou, o masa sau o lampa intr-o culoare vie care va dilua putin aspectul artificial al decorului si va oferi o scanteie de caldura locuintei.

Nu se accepta niciun fel de covor insa in viata de zi cu zi este cam dificil sa iti imaginezi o locuinta fara nicio urma de covor, de accea va sfatuiesc sa alegeti un covor simplu, dreptunghiular cu fir scurt.

Ferestrele le puteti decora cu jaluzele venetiene. Mobilierul va fi simplu, compact si multifunctional. Un stil potrivit pentru tinerii burlaci si nu numai.

Amenajare moderna Art Deco a unui apartament cu 1 camera

Stilul Art Deco este unul dintre cele mai neobisnuite si rafinate stiluri folosite in designul modern. A devenit popular la sfarsitul secolului XX si este sinonim cu luxul. Principalele sale caracteristici sunt imprimeurile cu model regulat de figuri geometrice, zig-zagurile, tonurile de alb si negru, cu accente de smarald si albastru safir si cu materiale naturale scumpe: piele, blana, catifea, satin si altele.

Marcile dominante ale stilului Art Deco au devenit seturile de oglinzi elegante si suprafetele lucioase. Sa creezi acest stil intr-un aparatament clasic nu este usor insa este interesant de incercat. Puteti imprumuta cateva elemente care sa va indrume spre acesta directie. Oglinzi frumoase si elegante, covoare cu modele geometrice sau zig zag, figurine din ceramica sau bronz, nuante de alb si negru, mobila cu blana sau catifea. Pentru ferestre folositi perdele scumpe,fara model sau cu imprimeuri spectaculoase. Mobila sa fie eleganta si neaparat confectionata din materiale naturale scumpe, iar ca si accesorii puteti folosi decoratiuni din bronz sau ceramica. Un stil costisitor ce-i drept insa rezultatele sunt pe masura.

Stilul Fusion potrivit pentru amenajarile moderne

Stilul Fusion este cel mai colorat stil de design interior. Este posibil in orice locuinta insa este cel mai dificil pentru ca trebuie folosit cu masura.

Fusion provine de la ideea de amestec de stiluri diferite. Putem alege elemente High-Tech precum un stand metalic pentru TV, o canapea extensibila bej si cateva vase exotice sau statuiete cu animale. Pe jos alegem un covor zebra print caracteristic stilului Art Deco, iar pentru ferestre o perdea semitransparenta romantica cu draperii potrivita stilului Provence.

Bineinteles ca trebuie sa avem in vedere texturile si culorile comune, si sa urmam cateva directii de baza pentru ca altfel un asemenea mixt va arata ridicol si va distruge intregul stil.

Avantajul acestui stil este ca fiecare persoana il poate folosi in functie de propria imaginatie putand adauga note noi unui design deja existent creand astfel o forma unica a locuintei sale.

‹‹ Cresterea si ingrijirea zambilelor in gradina

Lacramioarele - Cultivarea, inmultirea si obtinerea unei culturi fortate ››

Share daca va place


About author



Leave a Reply