Stilul De Decor

Amenajari interioare case: Homelux iti ofera +137 poze, sfaturi si idei

January 30,2024 by Trepcea Maria

Decorarea interiorului poate fi o sarcina plina de provocari. Se spune ca locuinta ta iti reflecta mereu personalitatea, iar alegerea unui design potrivit pentru locuinta poate depinde de mai multi factori, precum gusturile personale, bugetul de care dispui si modul in care vrei sa utilizezi incaperile. O mare provocare pe care o prezinta design-ul interior este alegerea acelor elemente care au puterea de a creea un tot unitar. Astfel, piesele de mobilier si decoratiunile trebuie alese cu atentie, incat sa denote bun gust, sa se potriveasca stilului arhitectural, preferintelor familiei si, in acelasi timp, sa fie cat mai utile. In timp, s-au dezvoltat mai multe stiluri de design interior, influentate, in special, de curente locale si culturale. Multe dintre acestea sunt folosite si astazi in amenajarea interioarelor, fiind foarte utile si adaptabile mai multor stiluri arhitecturale sau tipuri de locuinte. Acest articol iti va fi ca un ghid in procesul de amenajare a locuintei tale, pentru obtinerea unui ambient placut.

Sfaturi pentru amenajarea interioara a unei case mici

Un spatiu mic este, cu siguranta, o provocare destul de mare careia trebuie sa ii raspunzi intr-un mod cat mai organizat. Astfel, la final, poti obtine un design placut si util, fara sa afectezi proportiile. Cu ajutorul unor trucuri de design, orice spatiu mic poate sa fie unul confortabil si, mai mult de atat, isi poate extinde vizual dimensiunile, daca este mobilat si decorat corect. Chiar daca te simti constrans de acest aspect si esti prins in capcana unor incaperi foarte mici, trebuie sa stii ca, folosindu-te de o serie de reguli, poti pacali foarte usor, chiar si un ochi vigilent. Casele de dimensiuni mici pot avea incaperi spatioase, care iti permit o mobilare moderna, sau in orice stil ales si preferat de tine. Desi foarte multa lume considera acest lucru un dezavantaj si o piedica in demersul amenajarii spatiului, locuintele mai mici sunt extrem de confortabile si, daca sunt gandite asa cum trebuie, in functie de nevoiel familiei, poti amenaja exact dupa bunul plac, fara ca incaperile sa fie afectate. Cand pasesti intr-o casa, prima impresie conteaza mult. Cromatica, finisajele, texturile si decoratiunile joaca un rol extrem de important in compunerea unui cadru placut. Asadar, indiferent daca este vorba despre o locuinta foarte mica sau una de mari dimensiuni, este necesar sa acorzi o mate atentie acestor lucruri, dependente unul de altul.

O casa cu poveste

Unii designeri spun ca, una din cheile amenajarii unei locuinte este povestea pe care aceasta o spune. Stabilirea unei teme s-ar putea sa te ajute foarte mult, deoarece vei sti deja ce materiale sa cumperi, ce culori sa aiba mobilierul si care sunt obiectele care s-ar preta cel mai bine in spatiul respectiv. Gasirea unei povesti, a unei teme pentru locuinta poate rezulta un interior prietenos si confortabil, plin de istorie si de vibratie, intr-un intreg coerent. Intre interior si exterior, trebuie sa existe mereu o armonie.

Atunci cand pasesti pe poarta unei case, ea trebuie sa exprime inca de la prima vedere, o traire. In cazul locuintei personale, unde iti petreci o mare parte din timp alaturi de familie si cei dragi, unde au loc cele mai frumoase momente si, de ce nu, unde iti concretizezi munca, ea trebuie sa fie prietenoasa si sa poarte in spate o poveste, o imagine calda.

Locuintele mici sunt perfecte pentru astfel de amenajari, deoarece sunt intime si placute, iar suprafetele pot fi usor decorate, fara sa necesite mult mobilier, un numar mai mare de texturi sau o multitudine de obiecte decorative. Daca proiectul casei tale prezinta incaperi micute, foloseste-te de un stil aparte si de o tema interesanta, pentru a evidentia frumusetea sptiului si pentru a creea un confort familial placut, care sa te indemne sa ii calci pragul cat mai des.

Iata mai jos cateva case inspirate din stilurile grecesti, maritime, rustice, boho-chic sau retro, cu o amenajare in tema.


About author



Leave a Reply