Stilul De Decor

Design interior: Stiluri - Reguli - Idei - Sfaturi

January 14,2023 by Trepcea Maria

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Atunci cand doriti sa va reamenajati casa, astfel incat sa va reprezinte intru totul si sa va intampine cu emotie, alegerea unui stil de amenajare de design interior va poate oferi acel rezultat mult dorit.

Chiar daca, in aparenta, lucrurile pot parea complicate, aceste stiluri de design interior nu-si doresc nicicum sa va incurce, ci sa va vina in ajutor pentru a obtine un aspect unitar, de care sa va bucurati pe deplin.

Daca va este greu sa va decideti asupra unui singur stil de amenajare sau nu stiti cu exactitate ce combinatii de stiluri ar fi mai apropiate de propria personalitate, astazi facem o incursiune completa in lumea stilurilor de amenajare. Ce veti afla? Care sunt principalele stiluri de amenajare, dar si care sunt factorii si regulile de care trebuie sa tineti cont in amenajarea oricarui tip de imobil. Haideti sa haidem!

Care sunt principalele stiluri de amenajare?

In design interior exista multe stiluri si tendinte, noi focusandu-ne in articolul prezent pe 12 dintre cele mai intalnite. Trebuie avut in vedere ca unele caracteristici sunt plutitoare ca petalele, acestea putandu-se regasi in mai multe stiluri diferite. Cunoasterea lor va poate ajuta sa definiti mult mai bine un stil de amenajare, fara a da gres si fara a face combinatii nepotrivite. Despre ce stiluri vom discuta? De la stiluri vintage, la cele contemporane sau luxuriante, toate avand un mod specific de a isi lasa amprenta asupra unui spatiu.

Stil industrial

Stilul industrial a aparut la sfarsitul anilor ‘60, fiind astazi un stil de design interior perfect pentru persoanele indraznete. Este un stil ce se asociaza cu finisajele industriale, metal, caramida, beton, lasate la vedere, ce pot deveni o modalitate expresiva de amenajare a locuintei si de exprimare personala. Este adecvat atat pentru locuinte mari, cat si mici, inclusiv pentru spatii de tip open-space.

Din planul de design interior in stil industrial nu lipsesc formele metalice expuse la vedere, finisajele fiind din caramida, ciment, beton amprentat sau lemn. Piesele de mobilier au forme geometrice, cu suprafete drepte, unghiulare sau rotunde. Se folosesc materiale durabile si expresive, precum bumbacul sau pielea, iar elementele decorative au si acestea, deseori, un rol functional (cum sunt oglinzile mari, ceasurile, colajele de fotografii, bicicletele in decor, etc.). Se obtine un rezultat unitar prin asocierea acestor particularitati de design interior industrial cu paleta cromatica aparent sobra, de fundal, si cu numeroasele corpuri de iluminat cu forme simple si geometrice, si a colorilor metalizate sau calde, pamantii.

Stil minimalist

In aceeasi perioada a aparitiei stilului industrial, s-a conturat si cel minimalist. Acesta deopotriva si-a dorit sa ofere oricarei incaperi un aspect modern si simplu, axat e functionalitate si durabilitate. Stilul minimalist se caracterizeaza prin multa lumina, ferestre mari si corpuri de iluminat cu lumina calda (galbena) si forme geometrice, care pun perfect in evidenta mobilierul din lemn brut si nuantele predominant reci.

In stilul minimalist, dimensiunea pieselor si dispunerea lor este foarte importanta, incaperile avand deseori mobilier de dimensiuni reduse sau piese multifunctionale, respectiv decoratiuni putine sau cu rol functional, pentru o ordine desavarsita si atingerea scopului central al fiecarei incaperi. Finisajele sunt in nuante reci, cu accent pe pereti vopsiti in alb sau alte nonculori subtile, din materiale precum parchetul laminat, gresie, piatra. Se prefera, in special, suprafete semi lucioase sau mate, care redau aspectul unor finisaje inspirate din natura.

Stil modern

Stilul modern se asociaza cu minimalismul, dar acesta isi doreste sa puna mai mult accent pe eleganta si sa evidentieze influentele pozitive ale simplitatii si dorinta de libertate a utilizatorilor.

Astfel, contrar stilului minimalist, aici se pot regasi acele suprafete lucioase date de gresie, faianta sau chiar de sticla, utilizata deseori nu doar pentru piesele functionale, ci si construirea unor pereti care sa delimiteze anumite arii functionale sau incaperi. Finisajele pot fi realizate si din materiale naturale sau cu aspectul fidel al acestora, precum caramida.

Din stilul modern nu lipsesc materialele si piesele durabile, accente predominante avandu-le lemnul sau metalul, mobilierul avand forme geometrice, cu suprafate plane, asemenea corpurilor de iluminat, care sunt multiple si amplasate oriunde este nevoie (prin candelabre alungite, veioze, lampadare), inclusiv pentru delimitarea trecerii de la o incapere in alta. Tesaturile sunt luminoase, din materiale la fel de durabile, precum bumbacul sau inul.

Stil rustic

Stilul rustic este unul dintre cele mai vechi stiluri de amenajare, care s-a raspandit cu usurinta la nivel global si s-a personalizat in multiple variante, bineinteles, in functie de influentele fiecarei zone strabatute si a fiecarui secol.

Se caracterizeaza printr-o paleta cromatica neutra si un decor traditional, in care lemnul este un material veritabil si de accent, alaturi de finisajele si decoratiunile cu aer vintage. Materialele si culorile sunt inspirate din natura (cum sunt nuantele neutre si cele cu subton rosiatic), reunindu-se intr-un design interior de poveste care ne aduce aminte de originile noastre si de sentimentul de bucurie pe care-l retraiam adesea in copilarie. Vedete ale stilului sunt imprimeurile traditionale, finisajele expuse si lumina calda din plin. Casa in stil rustic este o adevarata splendoare prin imbinarea elementelor naturale cu o multime de plante vii si decoratiuni inspirationale.

Stil retro

Stilul retro a preluat influente din diferite sectoare ale anilor ‘60 si le-a transformat in vedetele unui design interior de succes. Majoritatea finisajelor sunt abstracte sau le imita perfect pe cele naturale, durabile, iar paleta cromatica imbina nonculorile cu nuantele indraznete si vibrante, precum cele cu ton verde sau neon. Materialele favorite sunt cele din materiale sintetice, combinate cu cele naturale, precum pielea si cauciucul, lemnul lacuit, sticla, etc.

Lumina poarta adevarate jocuri in definirea ambiantei, alternand-o pe cea calda, cu cea rece, care completeaza si evidentiaza perfect fiecare element al amenajarii in parte. Dispunerea materialelor si a texturilor este simetrica in toate unghiurile incaperii, chiar si in cele opuse, iar decoratiunile si piesele functionale (precum corpurile de iluminat) sunt iesite din comun. Imaginati-va efectul deosebit pe care il poate oferi un tablou Pop Art, un candelabru sub forma unui vrej de fasole, etc.

Stil scandinav

Doriti sa obtineti acel mediu hygee si pe deplin confortabil? Atunci stilul scandinav este alegerea perfecta! Cu totii vrem o reteta a fericirii, iar cea daneza nu pare de refuzat.

Stilul scandinav combina elementele sintetice cu cele din materiale naturale, realizand un ambient moale, confortabil si calduros, care reflecta senzatia de liniste de care avem nevoie in propriul camin. Piesele de mobilier au suprafetele drepte si se asociaza perfect cu tricotajele, cu bumbacul sau inul. Decoratiunile sunt putine, de dimensiuni mici, iar covoarele mici, tablourile si pernutele cu forme geometrice sunt piese grozave de decor, dar si functionale.

Lumina e din plin, fiind de nelipsit ferestrele mari si corpurile de iluminat care reproduc influentele luminii naturale, care va incarca cu energie atunci cand va relaxati sau cand lucrati la birou. Chiar si la capitolul materiale, cele naturale se imbina cu usurinta cu cele sintetice, ducand la un aspect unitar placut.

Stil vintage

Stilul vintage este un stil de amenajare care se defineste prin mult bun gust si rafinament, obtinut cu ajutorul pieselor de mobilier si a suvenirurilor/decoratiunilor cu o vechime considerabila. Si piesele retro cu aspect vintage pot fi o alternativa la care sa apelati pe alocuri pentru a obtine acest touch de vintage.

Finisajele stilului sunt cele elegante, precum marmura, iar tapetul floral este unul dintre elementele de accent. Materialele sunt luxuriante, diafane, precum catifeaua si metalele grele, iar elementele de iluminat sunt impunatoare, reprezentate de candelabre cu cristale, abajururi, dantela si alte forme, tesaturi delicate si romantice. Mobilierul prezinta deseori detalii sculptate si este din lemn lacuit sau prezinta o tapiterie moale, catifelata, fie decorata cu modele florale sau decoratiuni in ton. Paleta cromatica e la fel de deosebita, imbinand nuantele pastelate cu nonculori si nuante de pamant.

Stil eclectic

Stilul electic, aparut la sfarsitul anilor ‘90, este exuberant si indraznet, o adevarata pata de culoare pentru locuintele si utilizatorii care vor sa duca designul interior la cu totul si totul alt nivel. Eclectic inseamna haos de epoci, de stiluri, de materiale, combinatii si finisaje. Obiecte care aparent nu s-ar potrivi, dar care, in mod armonios, prin combinatii echilibrate, isi pot gasi locul in cadrul aceluiasi stil.

Acesta este reflexia unei combinatii de stiluri de amenajare, asa ca formele, tesaturile si varietatea de culori va ofera o libertate deplina in a obtine un design interior jucaus si impunator. Se combina cu succes piese de mobilier ce apartin unor stiluri diferite, cu o mica diferenta de varsta si de tendinte, pe un fundal neutru, unde predomina albul. Ferestrele si corpurile de iluminat sunt impunatoare, iar tesaturile si materialele sunt naturale, cu imprimeuri indraznete.

Decoratiunile specifice stilului sunt reprezentate de cele murale sau handmade si sunt cat mai numeroase, completand, insa, frumos, simetric, dispunerea celorlalte elemente. Culorile de baza variaza de la rosu, la verde, albastru sau mov, puse in evidenta prin detalii metalizate.

Stil traditional romanesc

Stilul romanesc izvoraste din traditiile noastre si din ceea ce au fost odata fiintele dragi sufletului nostru. Astfel, amenajarile in acest stil sunt cu adevarat deosebite, in ciuda influentelor retro si vintage care-l pun, in prezent, in valoare.

Asa cum obisnuiesc si traditiile s-o faca, accentul unei astfel de amenajari cade asupra finisajelor din materiale naturale, care vor iesi in evidenta prin durabilitatea lor. Specificitatea stilului se obtine prin tesaturile brodate, cu motive romanesti, inflorate, care sunt adevarate piese, ce izvorasc din traditiile poporului si care ofera un aspect unicat. Mobilierul este in forme simple, chiar si reconditionat, asemenea corpurilor de iluminat artificial si a luminii naturale, care pune intregul ansamblu in contrast.

Sa nu va fie teama sa experimentati acest stil de amenjare. Puteti, inclusiv, sa realizati combinatii de stiluri, sa lasati finisajele din piatra, caramida, etc., expuse sau sa apelati la obiecte moderne care sunt croite dupa designul istoric. O nota de patriotism nu strica niciodata. Iar veselia si energia stilului traditional romanesc nu le regasim pretutindeni. E energie pura!

Stil feng shui

Feng shui este un stil bazat pe reguli care au scopul de a armoniza viata fizica cu cea spirituala. Elementul de accent este harta Bagua, care stabileste cu exactitate care este paleta cromatica indicata, elementele, destinatia incaperilor si cea mai corespunzatoare modalitate de a le alege si a amplasa, astfel incat amenajarea sa favorizeze incarcarea spatiului cu energii pozitive si productivitate.

Asadar, stilul necesita a fi reprodus cu atentie in fiecare locuinta, fiecare tip de amenajare in stil feng shui fiind diferita de celelalte existente deja. In ansamblu, principalele detalii pe care le vom intalni in cadrul acestui stil sunt piesele de mobilier compacte si simple, iar la nivel unitar predomina materialele naturale. Decoratiunile trebuie sa va incarce cu energie, plantele, statuietele sau cristalele fiind de nelipsit. Si cromatica este una calda, predominant luminoasa, astfel incat sa va puteti simti intr-un mediu prielnic pentru meditatie in orice colt al casei.

Stil art deco

Art deco inglobeaza aspecte deosebite, care va pot cuceri instant prin eleganta si forma, fiind un stil cu forme geometrice si un joc de elemente contemporane cu unele vintage.

Stilul art deco transmite o poveste incaperilor, avand drept caracteristici piese de mobilier clasice sau neobisnuite ca forma, din cele mai pretioase materiale din toate timpurile (catifea, metale pretioase si nepretioase, blanuri, etc.) si corpuri imense si grandioase de iluminat. Oglinzile, covoarele si tablourile abstracte prin elementul care-l reprezinta, impunatoare, de asemenea, si care ies in evidenta prin dimensiunile generoase sau detaliile elegante, moderne sau vechi, creaza un contrast special. Culorile transmit la randul lor emotii si stari puternice, asa cum o fac si finisajele contrastante.

Stil shabby chic

Relaxarea si sentimentul bogat de liniste care va cuprinde odata cu primii pasi in casa de vacanta poate fi acum reprodus si in locuinta in care pasiti zi de zi prin intermediul reproducerii unui design shabby chic.

Stilul de amenajare isi doreste sa fie o alegere perfecta, indiferent de tip si forma spatiului, astfel incat orice utilizator sa se poata bucura de un interior deosebit prin piesele de mobilier cu traditie, vechi, dar care sunt reconditionate si primesc o noua intrebuintare, prin contrastul placut de materiale si tesaturi romantice. Veti intalni si in cadrul acestui stil de amenajare acele nuante neutre care se armonizeaza frumos cu cele pastel si unde decoratiunile cu specific vintage creeaza un cadru intim, placut.

Materialele naturale ofera acel strop de durabilitate pe care oricine si-l doreste de la propria locuinta, transformand istoria si prezentul intr-o adevarata opera de arta in ceea ce priveste designul de interior.

Stil baroc

Stilul baroc este unul dintre cele mai vechi stiluri de amenajare, un stil caracterizat de putere, lux si opulenta, de o expresivitate iesita din comun.

Cu precadere se adreseaza celor care au la dispozitie spatii generoase, in care pot reproduce influentele cu usurinta. Stilul domina prin piesele de mobilier din lemn masiv, prin formele geometrice sau suprafete predominant rotunjite, finisaje lucioase si elegante, asemenea materialelor luxuriante, care redau aspectul unor palate sau a unor locuinte din inalta clasa a societatii din apropierea anilor 1600. Nu lipseste lumina calda, candelabrele impunatoare prevazute cu cristale, contraste puternice de culoare si texturi, care pot fi si mai deosebite printr-o serie de detalii metalizate.

Rezultatul este scump, nu doar prin estetica acestuia, cat si prin implicatiile financiare pe care le necesita obtinerea unui astfel de stil decorativ.

Factori de care sa tinem cont in planul de design interior al locuintei

Chiar daca orice tip de locuinta reprezinta mediul mult visat, acel ,,acasa” de care ne amintim cu nostalgie de fiecare data cand plecam in delegatii sau vacante, trebuie avut in vedere ca fiecare imobil are specificul sau, in functie de dimensiune, forma si marime. Pentru fiecare tip de locuinta exista suplimentar o serie de parametri specifici care pot contribui, de asemenea, la obtinerea unui design interior de vis.

Design interior apartamente

Cu cat apartamentul este mai generos, cu atat puteti oferi mai usor fiecarei incaperi diferite destinatii. Incaperile cu ferestre generoase vor avea mereu o destinatie de relaxare, potrivite pentru dormitor sau living;

Decorati apartamentele cu spatiu comun in mod similar, pentru a crea un echilibru si o continuitate vizuala plauta;

Compartimentati incaperile si spatiile eficient prin utilizarea pieselor necesare de mobilier, in forma si dimensiunea adecvata, a unor pereti falsi/de sticla/plexiglas. Nu uitati, inainte de orice alegere a mobilierului, masurati spatiul si verificati daca este fezabil ceea ce doriti sa includeti;

Un plan este mereu o idee buna, imaginati-va inainte de toate, cum vreti sa arate spatiul si ce vreti sa obtineti;

Daca apartamentul este mic, incercati prin orice truc sa delimitati spatiul, astfel incat sa creati diferite zone, pe care sa le utilizati apoi in mod eficient;

Bucataria open-space cu living-ul este mereu o idee buna, mai ales pentru spatiile mici, creand un efect vizual major;

Nu uitati ca mobila custom este mereu o idee buna, mai ales atunci cand spatiul nu permite includerea unor piese deja fabricate;

Faceti un plan de cum sa ascundeti cablurile, caloriferele, aerul conditionat, tevile, acestea fiind elemente care pot impacta negativ amenajarea.

Design interior case

In cazul unei case cu etaj, amenajati la parter incaperile de uz vast la care pot avea acces si musafirii, respectiv bucataria, living-ul si/sau camera de oaspeti, iar la partea superioara incaperile destinate relaxarii personale;

Optati pentru piese de mobilier si finisaje rezistente la trafic intens sau la umiditate in incaperile des uzate (baie, bucatarie, hol);

Simplificati designul de interior prin alegerea unui stil de amenajare unitar sau prin reproducerea a diferite stiluri de amanajare potrivite dimensiunilor si necesitatilor fiecarui spatiu in parte;

Acordati atentie detaliilor, o amenajare va arata total diferit cu plinte si cornise atent alese;

Scarile sunt un element impozant, alegeti materialul in functie de stilul de amenajare dorit si nu lasati casa scarilor lipsita de decoratiuni. Peretii aceia albi necesita culoare si piese adevarate de arta;

Masurati spatiul foarte bine inainte de a alege mobilierul, puteti opta, desigur, si pentru mobila custom, care sa va permita un mai bun mulaj pe condtiile spatiului;

Daca puteti, optati pentru incalzire prin pardoseala. Lipsa caloriferelor este atat de benefica intr-o amenajare; atat de simplu vor decurge lucrurile cand nu exista si grija incadrarii acestor elemente in design;

Nu uitati ca lumina naturala este totul, in orice plan de amenajare aceasta fiind un must.

Design interior garsoniera

Puneti functionalitatea in detrimentul esteticii, optand pentru stiluri de amenajare si piese de mobilier care sa avantajeze locuinta;

Delimitati incaperile prin utilizarea unor covoare, a unor sisteme de iluminat amplasate in zonele de tranzitie, prin utilizarea unor panouri de separare;

Optati pentru o paleta cromatica neutra si/sau deschisa la culoare pentru a mari vizual spatiu;

Daca aveti un balcon, ganditi-va de la inceput ce functionalitate ii puteti da si amenajati-l in conformitate;

Utilizati pereti despartitori pentru a delimita zona de dormit de cea de relaxat;

Analizati foarte bine spatiul si vedeti ce trucuri puteti folosi pentru a mari vizual spatiul; chit ca vorbim de oglinzi, de punerea galeriei si, implicit, a draperiilor la o anumita distanta, toate sunt aspecte pe care sa le aveti in vedere din punctul 0.

Design interior mansarda

Cu cat forma mansardei este mai nedefinita in ansamblu, cu atat trebuie sa acordati o atentie mai mare la planul de amenajare, realizarea unui plan schita fiind de folos;

Masurati cu atentie corpurile de mobilier si necesitatile destinatiei de uz pe care o oferiti mansardei;

Realizati un contrast cat mai placut si echilibrat intre obiectele functionale, finisaje, paleta cromatica, fara a exagera;

Ferestrele la mansarda sunt o adevarata poveste, iar jocul de lumini la fel;

Ganditi planul de amenajare in functie de zonele de relaxare, odihna, etc.

Principalele reguli de design interior de respectat in amenajarea incaperilor

Fiecare plan de amenajare are in prim plan amenajarea unei intregi locuinte sau a unei singure incaperi. Astfel, fiecarei zone din locuinta ii corespund anumite reguli de amenajare menite sa contribuie la obtinerea unui aspect unitar, in care finisajele, elementele functionale si decoratiunile se completeaza perfect împreuna, fara a omite destinatia de uz. Aceste reguli pot fi principalul ,,ingredient” secret al unui design interior conceput conform influentelor specialistilor de design.

Living

Evitati ca, prin alegerea si pozitionarea mobilierului, sa acoperiti ferestrele. Acest lucru este de nedorit, dat fiind ca va aduce un singur lucru: blocarea cantitatii de lumina naturala ce ar fi trebuit sa scalde incaperea intr-un dans de umbre si lumini;

Pozitionati elementele functionale principale (canapeaua si masuta de cafea) in centrul incaperii, nu lipit de perete;

Cu cat living-ul este de dimensiuni mai reduse, cu atat accentul trebuie sa cada, cu precadere, asupra pieselor functionale si asupra unui numar mic de decoratiuni, unde cele de impact sa fie amplasate perpendicular cu unghiul de vedere (de exemplu, tablourile);

Alegeti un covor care sa fie potrivit spatiului. Uneori regulile generale nu se aplica spatiilor unice din casa fiecarui utilizator;

Imbinati culori, apelati la elemente de contrast, alegeti materiale naturale, texturi deosebite;

Mare grija cum pozitionati galeria si retineti ca orice spatiu poate primi un boom vizual prin includerea unor oglinzi in locul potrivit.

Dormitor

Pozitionarea elementelor functionale, respectiv a patului, trebuie sa fie realizata astfel incat sa aveti un acces facil la acesta;

Atunci cand dormitorul este comun, stilul de amenajare si piesele trebuie alese si impartite tinand cont de preferintele si nevoile ambilor utilizatori;

Daca amenajati un dormitor pentru cei mici, unde acestia sa isi poata desfasura diferite activitati, il puteti imparti pe zone functionale (de relaxare, joaca, studiu). Tehnica Montessori va poate fi de folos pentru a stabili un echilibru perfect cu nevoile copilului;

Optati pentru finisaje si o paleta cromatica deschisa, relaxanta;

Este de preferat sa nu includeti elemente electrocasnice in dormitor.

Bucatarie

Indiferent de forma si dimensiunea bucatariei, accentul trebuie sa cada asupra unei bune organizari, astfel incat sa puteti desfasura sarcinile cu usurinta;

Sunt de nelipsit corpurile de mobilier cu multe spatii de depozitare si chiar si rafturile sau corpurile de mobilier supraetajate (cu precadere in cazul unei bucatarii mici);

Nu uitati de regula de 3! Din bucatarie nu trebuie sa lipseasca blatul de lucru amplasat in apropierea chiuvetei, a aragazului/cuptorului si frigiderul. Bineinteles, va fi ideal sa dispuneti si de o hota si/sau de o masina de spalat vase pentru un ajutor extra;

Bucataria nu trebuie sa fie doar un spatiu de gatit, aceasta merita o amenajare potrivita, includeti, asadar, elemente decorative, plante, jucati-va cu nuantele, texturile si materialele;

Nu uitati: clasicul nu este mereu cea mai buna idee. In loc de gresie si faianta, exista variante atat de cool care merita sa fie abordate.

Baie

Optati pentru finisaje si piese de mobilier in culori deschise;

Alegeti si pozitionati piesele si corpurile de mobilier astfel incat sa existe o distanta de cel putin 10-30 cm intre acestea;

Utilizati finisaje si mobilier rezistent la umiditate;

Utilizati o oglinda de dimensiuni cat mai generoase si numeroase corpuri de iluminat artificial pentru a mari incaperea vizual, cat si pentru a imbunatati functionalitatea baii;

In baie lumina este totul! Iar spatiul poate fi pacalit in felurite moduri;

Investiti in obiecte sanitare de calitate si alegeti finisaje care sa va permita o amenajare deosebita.

Hol

Cu cat holul este mai mic si/sau mai ingust, cu atat accentul trebuie sa cada mai mult asupra pieselor functionale (o bancuta, o comoda, un dressing, etc.);

Amenajati holurile care fac trecerea intre incaperi cu designul de ansamblu al incaperii cu care comunica;

Optati pentru mobilier de dimensiuni reduse, un covor compact si finisaje in nuante deschise la culoare pentru amplificare vizuala;

Un perete cu oglinzi va mari considerabil spatiul.

De ce sa alegeti un designer de interior

Daca toate aceste informatii par a fi mult prea coplesitoare in ceea ce priveste transpunerea acestora in amenajarea unei incaperi sau a unei intregi locuinte, nu este o rusine sa apelati la un designer de interior. Dimpotriva! Persoanele specializate in design de interior vor aduce un aport vast in vederea obtinerii unei amenajari unitare si de efect, care sa fie pe deplin functionala, dar si pe placul si preferintele personale.

Principalele beneficii pe care le obtin utilizatorii ce aleg sa solicite ajutorul unui designer de interior sunt:

Obtinerea unui rezultat placut, conform specificului si regulilor de amenajare menite sa surprinda prin aspectul estetic placut, dar si prin functionalitate absoluta;

Design de interior 100% corect, dar care poate fi adaptat tendintelor si/sau nevoilor unor incaperi anevoioase;

Evitarea unor erori de amenajare ce pot duce la cresterea bugetului in mod nevoit.

Asadar, alegerea unui stil de amenajare poate fi o solutie excelenta pentru amenajarea unui spatiu intr-un mod practic si deosebit. Esteticul conteaza, iar casa nu trebuie sa fie privata de acest touch atat de diafan si elegant obtinut prin replicarea unui stil de amenajare. Implementand cu atentie un stil de design specific, tinand cont de caracteristicile fiecarei incaperi in parte si a destinatiei de uz, veti reusi sa transformati casa intr-un loc de suflet.

Nicaieri nu e ca acasa! Iar ,,acasa” se poate transforma intr-o locuinta speciala, la fel de eleganta precum conceptele pe care le zariti in reviste si marile prezentari de design interior.


About author



Leave a Reply