Design De Decor

Piatra decorativa in interior: toate secretele decorului rafinat. „Stone Guest”: decorațiuni interioare cu piatră Utilizarea pietrei naturale în decorarea interioară

July 30,2022 by Trepcea Maria

Piatra decorativa in interior: toate secretele decorului rafinat. „Stone Guest”: decorațiuni interioare cu piatră Utilizarea pietrei naturale în decorarea interioară

Toate fotografiile În fotografie: Marmură în finisajul podelei și trepte pentru scări

Pardoseala pentru acest hol de scară și trepte este din marmură naturală, care arată grozav în orice interior de lux într-un stil clasic sau neoclasic.

3. Finisarea podelei pe coridor și hol cu ​​marmură în tonuri de cafea

Toate fotografiile În fotografie: Finisarea podelei pe coridor cu marmură

Interiorul bej al acestui coridor cu accente de ciocolată și auriu va atrage pe mulți. Pentru proiectarea podelei și a unei părți a pereților, marmura este folosită aici în două nuanțe - cafea cu lapte și maro închis.

4. Design insulă de bucătărie cu blat din marmură albă

Toate fotografiile În fotografie: Proiect de design al unui interior de bucătărie cu podea de marmură în complexul rezidențial „Fili Grad”

Podeaua din marmură din această cameră este din marmură alb-negru. Blatul mesei este decorat cu marmură albă cu mici vene gri. Interiorul monocrom este surprinzător de precis cu marmura în sine și cu culorile acesteia.

5. Finisarea pardoselilor și pereților din marmură într-o baie albă

Toate fotografiile În fotografie: Design interior al unei băi cu finisaj în marmură

Decorul acestei bai este bazat pe marmura alba. Pentru podea s-a ales varianta cu vene mari de culoarea cacao, pentru pereti - cu mici si nu prea sesizabili.

6. Bucătărie luxoasă cu spătar și podea de marmură

Toate fotografiile În fotografie: Interior bucătărie cu podea de marmură

Finisarea podelei bucătăriei cu marmură naturală nu este doar plăcută din punct de vedere estetic, ci și foarte practică. Această soluție vă va permite să vă bucurați de un confort de lux pentru mulți ani, deoarece marmura este un material foarte durabil.

7. Proiectați o pardoseală de marmură într-o bucătărie însorită la umbră de plajă

Toate fotografiile În fotografie: marmură în designul podelei din bucătărie

În acest interior al bucătăriei, marmura este așa element importantîn design, care poate fi numit principal. Decorul blaturilor și mesei, podelei și pereților este realizat din marmură de diferite nuanțe. În camera de zi din fundal vedem aceeași poză.

8. Design cu modele geometrice pentru podeaua de marmură din living

Toate fotografiile În fotografie: Finisarea podelei din living cu marmură de diferite culori

Interiorul acestei camere de zi este cu adevărat unic. Deosebit de remarcat este podeaua, care este proiectată cu ornamente care creează diferite variante marmură. Aici, într-un interior, se folosește marmură de nuanțe de trufe, ciocolată, nisip și grâu!

9. Baie Art Deco cu ciocolata si marmura alba

Toate fotografiile În fotografie: Design interior al băii din complexul rezidențial „Avenue”

În această baie mică, vasul stă pe un podium, ale cărui trepte, ca și pereții și podeaua, sunt decorate cu marmură naturală. Folosește o variație uimitoare de marmură de ciocolată cu vene albe, perfectă pentru un interior de baie premium.

10. Interior luminos baie cu decor de perete si podea din marmura alba ca zapada

Toate fotografiile În fotografie: Design interior al băii din complexul rezidențial „Aivazovsky”

Această baie elegantă are pereți și podea din marmură albă. Această versiune specială de marmură este universală pentru interior profesional si finisaje in bucatarie, living, sufragerie si baie. Arată întotdeauna luxos și, datorită modelelor sale unice cu linii zdrențuite, este ideală atât pentru stilurile laconice, cât și pentru cele complexe în designul interior.

Opțiuni de amenajare a băii din piatră naturală

Toate fotografiile În fotografie: Design de baie cu ornamente din piatră naturală

Designul băii din piatră naturală arată cu adevărat uimitor de frumos. Această tradiție ne-a venit din Roma antică iar în toate secolele a fost considerat un semn al unui interior de elită.

O piatra naturalaîn designul băii poate fi deosebit de potrivit în stiluri precum clasic și neoclasic, imperiu și baroc, art deco și altele. Marmura neagră ar arăta extrem de șic chiar și într-o mansardă, în timp ce albul ar sublinia atmosfera Riviera Franceza atunci când este folosit în stilul Provence.

Baie stil Imperiu cu finisaj agat

Decor de perete din marmura trandafiri

Toate fotografiile În fotografie: Decor de perete cu agat în baia în stil EmpireToate fotografiile În fotografie: marmură roz în designul băii

Designul acestei băi este impresionant cu pereții săi de marmură roz. Marmura albă și roz este folosită pentru podea și marmura bej pe peretele de accent. Această combinație armonioasă este ideală pentru o cameră mică, fără sursă de lumină naturală.

Paletă monocromă în baie de toate nuanțele de cacao

Toate fotografiile În fotografie: Interior baie cu finisaj marmură

Compoziția mai multor nuanțe de maro în designul acestei băi arată foarte naturală și frumoasă. Iar finisarea podelei și a pereților cu marmură vă permite să obțineți un efect estetic fabulos pentru un interior atât de laconic.

Proiectarea și decorarea bucătăriei și sufrageriei cu piatră

Toate fotografiile În fotografie: agat albastru pal pe un șorț de bucătărie

În decorarea bucătăriei, ca zonă umedă a casei, pot fi combinate mai multe tipuri de piatră naturală sau Culori diferite unul, cum ar fi marmura. Deoarece în acest spațiu, podeaua, blatul și spătarul pot fi toate din piatră, designerul are o posibilitate foarte mare de combinații.

Pentru bucatarie, cele mai la moda solutii sunt podelele si blaturile din marmura, blaturile de cuart si granit, spatele de onix iluminat si pardoselile din gresie portelanata. În acest caz, vom lua în considerare opțiuni cu marmură, onix și agat semiprețios, pe care toată lumea, fără excepție, le admiră!

Decorarea peretelui de accent din living cu ardezie deschisă

Toate fotografiile din fotografie: Perete de accent din piatra decorativa în camera de zi

Dacă preferați designul interior în stil modern, apoi accentuarea peretelui cu piatră decorativă ți se va potrivi. De exemplu, în această cameră de zi, designerii noștri au folosit ardezie artificială.

Blaturi și podele de bucătărie din marmură albă și neagră

Toate fotografiile În fotografie: Finisarea podelei din bucătărie-sufragerie cu marmură albă și neagră

Paleta strictă monocromă alb-negru a acestui interior arată pur și simplu luxoasă! Avand in vedere ca parchetul de aici este din marmura alb-negru, acest interior poate fi numit alegerea perfecta pentru perfectionist in orice - stil, design si calitate!

Apropo, un blat de marmură pentru o insulă de bucătărie arată întotdeauna mai bine atunci când este asociat cu exact același finisaj pe pereții laterali. Apoi, din lateral, insula arată ca o bucată uriașă de marmură solidă, lustruită până la strălucire și o formă geometrică perfectă.

Blat din marmură, spătar și podea de bucătărie

Toate fotografiile În fotografie: Marmură în decorul blatului, podelei și șorț de bucătărie

Marmura poate fi diferită! De exemplu, marmura neagră, maro și bej a fost folosită în decorarea interioară a acestei încăperi. Această combinație este deosebit de eficientă pe fundalul elementului general principal al bucătăriei - un set cu cască alb în stil neoclasic.

Onix iluminat din spate pentru spătarul bucătăriei și designul peretelui insulei de bucătărie

Toate fotografiile În fotografie: Design de bucătărie cu ornamente din marmură și onix

Și în interiorul acestei bucătărie-sufragerie, onixul iluminat a fost folosit în proiectarea șorțului de bucătărie și a peretelui exterior al insulei. Pe podea, precum și pe blatul insulei de bucătărie, experții noștri au folosit marmură de diferite culori.

Agat din piatră semiprețioasă în design bar

Toate fotografiile În fotografie: Agat în decorul barului

Simetria strictă a acestui interior arată foarte luxos pe fundalul materialelor premium de înaltă calitate. Printre acestea se numără plăci de agat în designul contului de bar.

Agatul este o piatră semiprețioasă pe care designerii sunt bucuroși să o folosească în proiecte pentru cei mai pretențioși clienți. Atmosfera sa nu cunoaște limite, iar frumusețea ei justifică toate investițiile.

Marmură alb-negru în design monocrom al bucătăriei

Toate fotografiile În fotografie: Opțiunea de finisare a bucătăriei cu marmură albă și neagră în complexul rezidențial „Emerald”

Această bucătărie uimitoare folosește marmură alb-negru într-o paletă acromatică. Apropo, marmura poate fi multicoloră - verde, roșu, visiniu, bej și maro!

Practic, schema de culori alb-negru are întotdeauna o atitudine pozitivă față de finisajele din marmură. De exemplu, într-o baie Art Deco cu farmec francez, în designul unui living alb-negru în stil minimalist, sau într-o astfel de bucătărie.

Interiorul casei noastre este un derivat al percepției lumii, o măsură a frumuseții pe care suntem gata să o îmbrățișăm și să o aducem. viata de zi cu zi... Pofta pentru componenta naturală în decorarea interioară a spațiilor se bazează pe scufundarea locuitorului orașului în agitația metropolei, unde nu este ușor să luați în considerare iarba, florile și, uneori, să observați lumina soarelui sau stelele. Piatra decorativă este din ce în ce mai folosită în interiorul unei camere de zi sau al holului, zidărieîn bucătărie, ardezie în pardoseală. Fotografiile interioarelor care folosesc piatră încântă prin frumusețea și fiabilitatea lor. Piatra artificială sau naturală câștigă o poziție de lider în designul interior.

Tipuri de piatră pentru decorarea interioară

Piatra artificiala este realizata pe baza de beton, gresie portelanata, cuart, acril, conglomerat, gips. Compoziția include, de asemenea, diverși plastifianți, coloranți, elemente de întărire. Aproape toate ingredientele sunt sigure pentru sănătatea umană. Vopselele imită complet paleta de nuanțe naturale. Atunci când se confruntă suprafețele, se folosesc adezivi speciali și amestecuri cu calități de aderență îmbunătățite.

Este ușor să puneți în ordine zidăria din material artificial: dacă vreun element a devenit inutilizabil, acesta este înlocuit, marginea ruptă vă permite să nu fiți zelos în aliniere. Piatra naturală nu este întotdeauna supusă reparației și este aproape imposibil să găsești un element potrivit după culoare, textură - natura nu se repetă. Piatra decorativă pentru interior joacă un rol din ce în ce mai proeminent și acest lucru este confirmat de fotografiile din expozițiile de design mondial.

Cea mai populara este piatra pentru interior pe baza de beton, gresie portelanata, conglomerate. Acest lucru se datorează costului scăzut la calitate excelenta, efect estetic, durată lungă de viață a decorațiunii interioare. Acordând atenție fotografiei interiorului unui apartament cu zidărie, devine clar cât de divers aliniamentulși perspectivele de utilizare a pietrei.

Piatra artificială pentru decorarea interioară a unui apartament are multe avantaje:

greutate redusă;

ușurință de instalare;

gamă largă de culori;

o listă extinsă de imitații ale omologilor naturale;

durabilitate;

ușurința întreținerii.

În funcție de componenta principală, se realizează o imitație a unuia sau altuia monolit natural, repetându-și culoarea, textura, caracteristicile. Pentru a înțelege ce tip de piatră artificială aveți nevoie, consultați fotografii de pe Internet, cataloage. Pe baza de conglomerate, se produce o piatră netedă pentru interior, care este folosită pentru lucrări interne... Pietrele din interior, cum ar fi marmura, onixul, malachitul, adică mineralele care diferă în adâncime, jocul de culoare și nuanțele sale, sunt populare în utilizare.

Piatră artificială în interiorul bucătăriei, baia reproduce pe deplin joc misterios natura într-o tăietură care imită culoare naturalăși adâncimea materialului natural.

Piatra decorativă din interiorul apartamentului va crea o atmosferă de confort și va repeta culorile naturale ale naturii în interior, chiar și fotografiile interioarelor dau un sentiment de securitate.

Placarea peretelui în interiorul sufrageriei

Frumusețe și fiabilitate pereti de piatra primul care apreciază oameni primitivi, dar design modern interiorul oferă opțiuni mai ușoare. Pentru a adăuga accente, pentru a da un stil camerei, pentru a seta o culoare, pentru a asezona cu note ecologice - piatra artificială din interior face față cu ușurință acestui lucru.

Piatra sălbatică este adesea folosită în interior. Material natural definește statutul, oferă lux, dă tonul pentru restul casei. Dar caracterul său practic este foarte controversat și, în plus, este adesea foarte scump.

Peretele camerei de zi, decorat cu o textură zdrențuită a materialului, va sublinia starea de spirit generală a interiorului.

Utilizarea zidăriei ca decorare a peretelui deasupra canapelei elimină complet problema decorului suplimentar de suprafață. Joc de culori, texturi, posibilitatea de aranjare diferite rase material, aspectul desenului - aceste oportunități deschid spațiu pentru abordare creativăîn decorarea casei.

Bucatarie cu zidarie

Ușurința de îngrijire a materialelor artificiale și gradul de siguranță a acestora fac posibilă utilizarea lor în bucătărie. Această cameră are nevoie de o selecție atentă a materialelor de finisare, deoarece există un contact constant cu apa, suprafețele de încălzire, alimente. Zidăria artificială din interiorul bucătăriei este mult mai practică decât materiile prime naturale. Natural material de acoperire, de exemplu, roca coajă, este capabilă să absoarbă mirosurile, murdăria, apa. Utilizarea sa în placare duce la distrugerea structurii, pierderea aspect, in plus, aceasta piatra pentru interior nu poate fi spalata cu mijloace agresive.

Piatra artificială este realizată ținând cont de nevoile consumatorilor - este ușor de curățat, non-toxică, tratată cu murdărie și hidrofuge. În plus, acest material este ignifug, aproape la fel de bine ca și natural.

Confruntarea cu șorțul zonei de lucru din bucătărie cu piatră, pietricele de mare, ardezie sau altă rasă dă subconștient unei persoane un sentiment de inviolabilitate, confort, constanță a vetrei, marginea ruptă a pietrei mulțumește ochiului. Culoare piatra de fata selectat pe baza design general premise – contrast sau complementaritate palete de culoriîn interiorul bucătăriei vine doar din dorința ta, materialul joacă întotdeauna în favoarea interiorului.

Piatra decorativa in interiorul holului

Piatra artificială pentru hol este o adevărată descoperire. Prima camera in care intram din strada este adesea inestetica datorita dimensiunilor reduse. Dar, dacă așezați pereții sau podeaua pe hol cu ​​o piatră, atunci impresia se va schimba imediat în partea mai buna... În plus, o astfel de față va facilita foarte mult viața gazdei, ușurința îngrijirii material artificial asemănător cu îngrijirea placi ceramice... Dar, în comparație cu ceramica, o podea din piatră artificială într-un apartament este mai sigură ca calitate pardoseala... Și cât de confortabil te poți simți într-o casă în care podeaua de zidărie din hol este încălzită, efectul nu este atât de unic cu ceramica.

Dacă vă gândiți să utilizați piatră artificială în interiorul holului, atunci merită să determinați culoarea și posibilitățile de stil. Dacă holul mărime mică, apoi pereții acoperiți complet cu zidărie îl pot transforma într-un sac de piatră. În acest caz, va ajuta culoare deschisa material. Stylingul parțial va fi mai relevant. Abordând problema designului pereților holului cu o creativitate și în același timp abordări practice mai multe probleme presante pot fi rezolvate.

Pe holul apartamentului, se sprijină adesea de pereți, aici sunt încălțăminte de stradă și îmbrăcăminte exterioară, umbrele umede și alte accesorii care deteriorează pereții și atârnă podeaua. Întinzând colțul camerei piatra artificiala cu o textura rupta, chiar daca culoarea este deschisa, se poate evita frecarea suprafetelor, piatra este foarte material rezistent si spala bine. Folosirea plăcilor de piatră în placarea pardoselii, în locul holului în care se află încălțămintea, se respectă curățenia și siguranța restului suprafeței pardoselii.

Piatra artificială din interior vă va încânta cu performanțe care nu sunt inferioare omologilor naturale, dar mult mai ușor de întreținut.

În plus, trecând pragul casei, după ziua de muncă și intrând în hol căptușit cu piatră într-o paletă de culori naturale, înțelegi imediat: „Casa mea este fortăreața mea”, fotografia familiei de pe perete va fi în sfârșit. confirma credinţa în corectitudinea valorilor.

Interior din piatra in dormitor

Piatra pentru interiorul dormitorului unui apartament de oraș este o recepție destul de neașteptată, dar fotografiile dormitoarelor conving în oportunitatea unui astfel de decor. Oricare ar fi dimensiunea camerei și culoarea acesteia, îi puteți adăuga oricând elemente decorative și, în plus, natura organică a interiorului nu va fi perturbată. Pentru dormitor marime mare placarea peretelui de deasupra capului patului este destul de potrivită, ca punct culminant al interiorului.

Dormitoarele mici sunt decorate cu instalare fragmentară de plăci de piatră. Ele pot fi amplasate sub tavan ca o friză, pe podea ca plinte sau în mai multe locuri pe pereți. O soluție bună va decora un spațiu mic lângă capul patului, în locurile în care lumina pătrunde într-un punct, va acoperi o fereastră sau ușă și va menține culoarea generală în cameră.

Decor de piatră

Piatra decorativă este folosită în design nu numai ca material de placare pentru pereți sau podele. Este potrivit pentru decorare elemente individuale exteriorul unui apartament sau al unei case. O insulă de lucru din bucătărie arată luxoasă, cu pereții laterali căptușiți cu plăci de piatră.

O vază de podea care imită un vas de piatră poate fi făcută cu propriile mâini, pentru aceasta este suficient să lipiți o așa-numită piatră flexibilă pe bază.

Este o felie subțire de gresie naturală așezată pe o bază de plastic. Materialul este flexibil, durabil, rezistent la deteriorare și necesită un cuțit pentru plăci, adeziv și un creion de marcat pentru a-l așeza.

piatra flexibila - material inovator, care a concentrat în sine toate aspirațiile constructorului, proiectantului și consumatorului: naturalețe, ușurință de instalare, frumusețe și posibilități inepuizabile de modelare în timpul finisării.

Numeroase fotografii ale interioarelor evocă admirația și respectul pentru inventatorii materialului. O piatră sălbatică sau analogul său artificial în interiorul unui apartament este întotdeauna o opțiune câștigătoare pentru decorare.

Galerie video

Galerie foto

Designerii continuă să se bazeze pe naturalețea texturii și a materiilor prime. Având în vedere acest lucru, piatra decorativă este „arma” lor favorită, non-secretă. El, în majoritatea cazurilor, este complet natural și are o estetică expresivă, autosuficientă.

În acest caz, prin ce diferă o piatră decorativă de una sălbatică, naturală?

Prin ceea ce omul o produce, folosind amestecuri și forme speciale. În același timp, designul produsului repetă în detaliu tăierea analogilor naturali. Adică o piatră artificială - inlocuitor demn travertin, ardezie, granit și multe altele stânci si minerale.

Tipuri de piatră decorativă și tehnologie de producție

Au învățat mult timp să facă piatră artificială. Meșterii din Evul Mediu au adăugat la soluția de beton firimituri din tuf, dolomit, marmură, obținând un material de construcție durabil, nobil.

Astăzi, piatra artificială este destul de faianta usoara, care este presat dintr-o mare varietate de compoziții. În funcție de componentele principale, piatra decorativă poate fi:

ipsos,

ceramica,

beton,

acril,

poliester.

În plus, piața oferă o piatră „lichidă” sub formă de pulverizare, care este folosită pentru a acoperi blaturile și blaturile de bar. Și, de asemenea, furnir flexibil de piatră: nu numai pereții sunt decorați cu acesta, ci și fațade de mobilier, blaturi.

Aditivii specifici conferă proprietăți suplimentare pietrei de parament. De exemplu, perlitul vulcanic crește rezistența la coroziune, iar argila expandată sau piatra ponce fac produsul mai ușor. Când se adaugă funingine și oxid de fier în compoziția masei, se obține o piatră învechită la modă.

În ciuda abundenței de texturi, plăcile decorative din piatră sunt produse aproape în același mod: soluția selectată este turnată în matrice, colorată, uneori arsă, acoperită cu impregnari sau glazură. Procesul este simplu, se poate regla acasa achizitionand o matrita speciala din silicon.

Pentru lucrările în aer liber, plăcile pe bază de beton sunt cele mai des folosite. Și în interior, folosesc în principal piatră artificială din gips, un mineral neutru din punct de vedere ecologic.

Avantajele pietrei decorative

Toate tipurile de piatră artificială combină aceste calități:

disponibilitate, material de finisare relativ ieftin; ușurință de instalare; îngrijire fără pretenții; rezistență la mucegai și la foc; durabilitate (producătorii oferă o garanție de cel puțin 10 ani); o gamă impresionantă de nuanțe și texturi.

Dacă piatra este făcută din gips, argilă, nisip, atunci adăugați la această listă compatibilitatea cu mediul și hipoalergenicitatea.

Caracteristicile utilizării pietrei artificiale

Datorită varietatii de modele și culori, piatra decorativă este un adevărat " trebuie avut»Interior modern.

Dacă folosești o piatră, aceasta devine mai puțin fadă, - mai variată și - mai convingătoare, dar - mult mai confortabilă.

Multe sunt greu de imaginat fără să se confrunte cu piatră. De exemplu, într-o casă mediteraneană, aceasta este o stilizare de pietricele sau bolovani, lustruite de mare. În alpin - sub moloz de munte. În interior, Provence arată ca gresie, arsă la soare. În engleză, arată ca o cărămidă strictă de culoarea cireșului.

Piatra artificială, lucioasă, și-a făcut loc chiar și în acest „patrimoniu” de metal și sticlă.

Piatra este cu siguranță un instrument unic pentru a crea un mediu extraordinar, dar nu ar trebui să dai totul. Dacă tăiați pereții de sus în jos cu plăci de piatră, obțineți o criptă, o pivniță, o temniță... Dar nu un spațiu de locuit.

Confruntarea cu piatră decorativă rezolvă mai multe probleme. În primul rând, este pitoresc, elegant și prestigios. În al doilea rând, cu ajutorul unei pietre, îl poți face mai voluminos și mai expresiv.

Pe hol, de obicei folosesc plăci stilizate ca calcar, gresie, cărămidă.

Piatra decorativă arată spectaculos atunci când este combinată cu alte tipuri de finisaje - ipsos, lambriuri din lemn tapet în relief.

Pe hol, plăcile de piatră sunt folosite, în cea mai mare parte, pentru placarea fragmentară. Clinkerul decorativ, gresia, cuarțitul accentuează colțurile, ușile, secțiunile de perete din jurul cadranului, oglinzile, tablourile, umerasele.

Apropo, dacă un perete acoperit cu piatră ciobită este completat cu un ceas retro mare, o bancă „de stradă” și o lampă la lanternă, veți obține o „alee” urbană sinceră care duce în adâncurile apartamentului.

Piatra este asociată cu fiabilitatea și siguranța. Dacă este prezent în sufragerie, membrii gospodăriei se simt mai încrezători, „ca în spatele unui zid de piatră”.

Și piatra este asociată și cu focul, cu căldura vetrei. Bărbatul a purtat amintirea tandemului de foc și piatră din vremurile peșterilor, nu degeaba șemineele sunt încă acoperite cu moloz și tăieturi.

Cu toate acestea, nu numai portalurile de șemineu sunt decorate cu plăci pentru granit, cărămidă sau rocă de coajă.

Nișele cu iluminat, rafturi, vitrine din sticlă, un fragment de perete cu panou TV sau în spatele unei canapele sunt acoperite cu piatră decorativă.

Datorită structurii sale, piatra decorativă absoarbe multă lumină. Prin urmare, designerii sunt sfătuiți să-l alterneze cu tencuială ușoară sau tapet. Amintiți-vă, de asemenea, că finisarea cu piatră falsă va necesita accesorii suplimentare și un scenariu de iluminat bine gândit.

Piatra decorativă este deosebit de bună într-o garsonieră. Poate că acesta este cel mai simplu, bugetar, mod realîmpărțiți locuința în locații.

Piatra decorativa in dormitor

Aici piatra va deveni un talisman: va alina, va linişti, va evoca amintiri despre ceva drag, cu adevărat natural.

Un pat solid, solid se potrivește în mod ideal cu pereții acoperiți cărămizi decorative si de asemenea cu grinzi de lemn, chesoane, aplice sub formă de candelabre.

Este mai bine să nu folosiți plăci de piatră cu o suprafață lucioasă în dormitor pentru a evita pâlpâirea „rece”, tulburătoare. Și nu uitați să subliniați fragmentul confruntat cu piatră cu lămpi, care va face textura mai moale și mai caldă.

De obicei, o piatră este folosită pentru a decora peretele din spatele capului patului sau un colț cu o masă de toaletă și o oglindă. Spre deosebire de hol, unde trecerile de la piatră la tencuială se realizează folosind margini rupte, preaplinuri, în dormitor se folosesc alte tehnici mai puțin vizibile. De exemplu, ele indică zidăria cu muluri.

Piatra decorativa in camera copiilor

Protecția mediului, siguranța plăcilor din piatră artificială i-au oferit și aici un permis.

De asemenea, este important ca cu ajutorul unei pietre să poți întruchipa intriga basmului tău preferat. Să zicem, creați un „castel al prințesei”, „peștera lui Ali Baba”, „o temniță a gnomilor”, „o grotă subacvatică”.

Este ușor să așezați mozaicuri, panouri cu pietricele artificiale, pietricele de pictură pentru melci și buburuze, decora un peisaj pe perete cu un cadru de pietre, o nișă cu jucării.

Dacă vorbim despre camera unui adolescent, atunci zidăria artificială de la desktop va disciplina, îl va chema la comandă. Și să aibă ceva în comun cu jucăriile mai vechi - modele de mașini, un glob și obiecte steampunk.

Piatra decorativa in bucatarie / sufragerie

Există o mulțime de metode pentru a integra cu succes piatra în spațiul bucătăriei. De exemplu, imitație de zidărie rustică peste plită transformă acest segment de lucru într-o sobă rusească colorată sau într-un șemineu antic.

Iar nișele de bucătărie acoperite cu piatră decorativă vor face bucătăria să arate ca o cafenea veche, mai ales dacă în ansamblu apar blaturi brutale și ustensile din fontă.

Pentru bucatarie alege placi de piatra impregnate compuși de protecție... Produsele poroase, libere, absorb apa și sunt mai greu de curățat.

Nu este interzisă utilizarea ornamente decorative iar în contextul stilurilor interioare ultra-moderne. Piatra în relief de o nuanță maro-roșcată, verzuie este combinată excelent cu sticlă și metal, dă strălucire aparate de bucatarie, face loft-ul și hi-tech-ul mai cordial, intim.

Piatra decorativa in baie

O piscină naturală sculptată în stânci - așa ar putea arăta o baie cu gresie.

Lemnul, piatra, caramida, argila sunt materiale traditionale pentru constructia cladirilor rezidentiale. După ce au migrat de la exterior la interior, sunt folosite și pentru decorarea interioară. Datorită dezvoltării procese tehnologice, creând tot felul de nuanțe, dimensiuni și texturi pentru decorare, piatra artificială în interior a devenit o tehnică preferată a decoratorilor, iar o varietate de zidărie a devenit accente puternice care fac un spațiu de locuit individual. Utilizarea unui analog artificial de piatră naturală face posibilă menținerea interiorului casei într-o mare varietate de stiluri, de la stilul Imperiu, ca o imitație a grecului antic, până la orice variații ale minimalismului modern.

Piatra artificiala in interior

Semineu si cos finisat cu piatra artificiala neagra

Caracteristici care aduc beneficii

Spre deosebire de piatra naturală, versiunea sa artificială are avantaje semnificative:

Cântărește mai puțin, ceea ce înseamnă că poate fi atașat la structuri mai ușoare;

Necesita un consum redus de lipici;

Sunt prezentate o gamă largă de dimensiuni și o paletă de nuanțe, ceea ce facilitează alegerea opțiunilor pentru interiorul dorit.

La finisarea suprafetelor cu artificial material de piatră un element important care poartă suplimentar functie decorativa devine chit. După raportul de culoare, poate:

menține tonul principal;

să fie mai ușor decât tonul principal;

fi mai întunecat decât tonul principal.

Lățimea rostului umplut cu chit se determină în funcție de dimensiunile fragmentelor de piatră și variază de la 3 la 15 mm.

Prima opțiune este utilizată atunci când este necesar să faceți zidăria fundalul interiorului. Al doilea - dacă un panou decorativ este realizat din fragmente de piatră artificială, care este centrul camerei.

A treia opțiune este cusăturile deprimate, limitând fragmentele proeminente prin adâncimea lor. Se folosește atunci când se folosește un material ca o piatră „sălbatică” pentru a evidenția zidăria, pentru a sublinia textura complexă a pietrei.

Decor din piatra in interior

Tipurile și opțiunile de culoare ale pietrei artificiale sunt utilizate în interior premise diferite acasă. Piatra decorativă de beton din interiorul sufrageriei este folosită pentru decorarea pereților, suprafețe mari verticale. Cu cât spațiul de zidărie este mai mare, cu atât fragmentele de piatră sunt mai mari, cu atât rezultatul final arată mai avantajos.

Portaluri de semineu si cosuri de cabane, decorate cu imitatie de buta, lasand prin a doua lumina sa grinzi de tavan, arată ca o capodopera terminată. Iar rarele stropi de dungi de piatră de pe peretele central al sufrageriei sunt opera unui amator.

Moda deschiderilor tăiate cu bucăți mici de cărămidă este de domeniul trecutului. Astăzi, a urma stilul înseamnă a folosi blocuri mari de piatră artificială.

Piatra decorativa intr-un interior care a absorbit organic stilul country, gasit la finisarea suprafetelor verticale mici: coloane, baza bar, insula bucatarie. Zidăria clasică arată impresionant, arcurile sunt decorate cu zidărie lată, asemănătoare grinzilor, reproducerea aranjamentului natural haotic al pietrei sălbatice.

Cu toate acestea, nu trebuie uitat că chiar și haosul este supus legilor armoniei. Prin urmare, înainte de a efectua lucrarea, este necesar să faceți o schiță, să așezați piatra pe o suprafață orizontală și să o transferați cu precizie pe obiectul care urmează să fie decorat.

Dacă proiectați interiorul unui apartament în stil mansardă, atunci trebuie amintit că mansarda este atelierele fabricii ale fabricilor vechi transformate în locuințe. Pereții de cărămidă netencuiți sunt moștenirea producătorilor care au economisit pe decorațiuni interioare, care a devenit „cartea de vizită” a acestui stil. Mansarda necesită o imitație de cărămidă „învechită” roșu închis sau piatră artificială pe toți pereții unui spațiu deschis mare.

Hol: „epoca peșteră” sau modernitate

În interiorul acestei încăperi, merită să utilizați piatră decorativă în interior atunci când decorați pereții, așezați una sau mai multe suprafețe cu ea sau, decorați un spațiu mare al zonei de intrare, plasați bolovani de sine stătător, pietruite care susțin în mod ideal etno. sau stilul minimalismului.

De asemenea, o tehnică interesantă, dar consumatoare de timp pentru decorarea holului este dispozitivul de la baza podelei cu canale puțin adânci cu lămpi încorporate. Aceste canale sunt umplute cu „pietrișuri” artificiale sau așezate cu o piatră decorativă, cum ar fi un pavaj sau pavaj.

La culoare cu finisaj fin canalele de podea se închid geam securizat, care este folosit și pentru amenajarea treptelor scărilor de sticlă, formează o „fereastră” transparentă cu un cadru metalic. Lumina care vine de la podeaua holului o face neobișnuită, aduce o nuanță de mister.

Dormitor alb din piatră: liniște, confort și somn sănătos

Tonul ideal al pietrei din interiorul dormitorului este alb, lăptos, ecou cu decor textil ușor, detalii forjate, vopsite cu culori deschise, patină.

Decorarea unui dormitor cu cărămizi artificiale în culori liniștitoare va oferi confort psihologic. O schemă de culori închisă și bogată poate crea o atmosferă intrigantă, mai ales dacă șederea în acest spațiu este de scurtă durată, dar pentru o odihnă bună, aveți nevoie de o cameră luminoasă, neutră.

Unul dintre pereții dormitorului este rustic sau stil scandinav puteți amenaja un portal fals pentru șemineu prin montarea unei nișe de gips-carton de dimensiuni potrivite și decorarea acesteia cu zidărie decorativă din piatră.

Spațiu interior este ușor să decorați nișe cu lumânări dimensionale, potrivite sau în contrast cu finisajul general, să instalați acolo un analog electric al vatrăi sau un bioșemineu. După ce ați conceput un element similar al decorului interior al zonei de dormit, vă veți oferi seri confortabile și lumina caldă sigură a unui foc viu.

Decor din piatra in conditii extreme: bucatarie si baie

Utilizarea pietrei artificiale pentru decorarea pereților camerelor cu umiditate crescută sau fluctuații ascuțite regim de temperatură(baie și bucătărie) necesită o abordare specială și câteva precauții.

Deși piatra artificială are o rezistență mai mare și caracteristici de performanta, comparat cu specii naturale granit sau marmură, este încă susceptibilă la influența distructivă a apei, temperaturi mari, abur fierbinte.

Bucatarie cu piatra

Prin urmare, dacă dorința de a avea un perete din cărămizi artificiale în bucătărie este mare, atunci este mai bine să nu-l așezați lângă aragaz pentru a nu pierde timp îndepărtând petele de grăsime sau să-l tratați cu compuși speciali de protecție ( lacuri, hidrofuge).

Dacă utilizați piatră în interiorul unei băi, atunci utilizarea acesteia presupune prezența unui spațiu volumetric, deoarece o cameră mică căptușită cu fragmente de piatră va părea și mai mică și înghesuită.

Dacă dimensiunile băii permit, atunci folosirea zidăriei, plăcilor de format mare pentru stiluri care personifică secolele XX și XXI, sau coloane cu capiteluri, inserții în relief, sculpturi care transformă camera în băi antice este destul de justificată.

Forme mici folosind piatră decorativă

Apa care curge adaugă o poftă specială interiorului spațiului de relaxare: sunetele ușoare de murmur calmează, se adaptează la o dispoziție creativă, armonizează starea interioară a unei persoane, iar cei mai mici vapori de apă umezesc aerul uscat. Prin urmare, dispozitivul fântână acasă poate nu numai să decoreze camera, ci și să îmbunătățească sănătatea locuitorilor.

Atunci când decorați un perete cu o fântână cu piatră artificială, este necesar să completați structura cu o suprafață verticală de sticlă peste care vor curge șiroaie de apă.

O barieră transparentă vizual nu este vizibilă, dar este mai ușor să o păstrați curată, deoarece pe suprafața pietrei se formează dungi de var în urma contactului prelungit cu apa. Sticla va proteja zidăria de umiditate, va preveni distrugerea structurii, dar aspectul general nu va avea de suferit - în casă va exista o cascadă reală, nu artificială.

Pentru a crea un sentiment de rafinament, puteți folosi piatră decorativă în interiorul dvs.

Cu textura, forma și culoarea sa variată, face posibilă utilizarea acestuia în designul diferitelor camere, de exemplu, pe coridor, bucătărie, baie sau sufragerie.

Chiar și în antichitate, piatra a fost folosită nu numai în construcții, ci și în decorarea spațiilor.

Acum piatra naturală este un material scump, greu, care a fost înlocuit cu succes cu unul artificial. Pentru a decora pereții cu piatră decorativă, ar trebui să alegeți numai materiale de înaltă calitate.

Pe meritele pietrei decorative

Aspect bogat;

material ecologic;

nu vă temeți de coroziune, mucegai și mucegai;

Usor de curatat; Ușor de instalat;

Are diferite nuanțe; durabil, rezistent la căldură și rezistent la îngheț;

este ieftin.

În prezent, piatra decorativă din interiorul unui apartament poate fi folosită în aproape toate zonele locuințelor moderne.

Pentru a vă asigura că piatra arată bine înăuntru interior modern puteți vedea o fotografie a unei pietre decorative în interiorul camerelor complet diferite.

Piatra de hol

Nimeni nu poate argumenta că prima impresie a locuinței tale este primită de oaspeții care intră pe hol. Piatra artificială va spune despre rafinamentul proprietarilor chiar de la ușă.

Când plănuiți să folosiți o piatră decorativă pe hol, merită să vă amintiți dimensiunea mică și inaccesibilitatea la lumina naturală.

Prin urmare, este necesar să alegeți aici nuanțe luminoase... Dacă te-ai stabilit pe nuanțe întunecate, adaugă iluminare suplimentară pe hol.

Si pe langa, cea mai bună opțiune- acesta este un finisaj parțial. Piatra poate fi folosită pentru a decora oglinzi, arcade, pereți din spatele unui cuier. Amintiți-vă că un spațiu va deveni sofisticat dacă se evită suprasaturarea.

Piatra de sufragerie

Aici primesc oaspeți sau organizează întâlniri confortabile acasă. De obicei camera de zi este cea mai mare camera ca suprafata. Prin urmare, piatra poate fi folosită pentru a evidenția zonele.

Piatra este folosită pentru a decora peretele de lângă masă, zona raftului, iar rezistența sa la căldură îi permite să decoreze șemineul și zona din fața acestuia.

Tejgheaua de bar și pereții din zona TV pot fi, de asemenea, decorate cu piatră artificială. Și o varietate de culori face posibilă crearea de tranziții de culoare netede sau accente contrastante, dând unicitatea camerei.

Piatra in bucatarie

Folosind piatra decorativă, puteți transforma camera dincolo de recunoaștere. Acest material este destul de practic, este ușor de curățat, nu se teme de schimbările de temperatură și este destul de rezistent la umiditate.

Cu ea poți face zonă de muncă, sau toți pereții, dând bucătăriei aspectul unei încăperi medievale.

Deschiderile ușilor, nișele, o parte a peretelui sunt tăiate cu piatră, zona de luat masa... Dar merită să ne amintim că piatra ar trebui să fie combinată cu setul și să corespundă dimensiunii camerei, dacă bucătăria este mică, luați o piatră mică, spațioasă - mare.

Piatra in dormitor

Potrivit pentru această cameră culori calde. Cea mai bună opțiune va fi o piatră decorativă albă în interior. Ele pot tăia zona tăbliei. Panourile de piatră vor arăta bine aici.

Și, desigur, piatra merge bine cu lemn natural... Dacă se alege o piatră de culori închise, atunci este mai bine să o combinați cu mobilier deschis.

Piatra de baie

Această cameră necesită calitate înaltă material de finisare... Dacă utilizați marmură sau granit făcute artificial care are proprietăți hidrofuge atunci baia poate fi transformată într-un spa.

Elementele unui astfel de material de construcție sunt realizate fără cusături vizibile, așa că arată mai plăcut din punct de vedere estetic decât plăcile obișnuite. Jucându-vă cu tema marine în baie, puteți folosi pietricele create artificial. Piatra brută se potrivește bine cu elementele din lemn.

Orice cameră are propria sa atmosferă, dar toate ar trebui să devină în cele din urmă parte a ansamblului general al tuturor locuințelor.

Fotografie cu piatră decorativă în interior


About author



Leave a Reply