Strategia De Decorare

Tips & tricks pentru decorarea apartamentului

October 19,2022 by Trepcea Maria

Timp mediu de citire: 4 minute

Larisa Costea este un cunoscut blogger și lifestyle influencer, cu numeroase idei de proiecte de redecorare și DIY care ne-au atras atenția.

Află în continuare de unde se inspiră Larisa în proiectele ei și cum reușește să creeze camere speciale, cu un design interior apreciat de întreaga sa comunitate.

1. Conținutul de pe pagina ta de Instagram arată că ești foarte pasionată de designul de interior. Ai un stil pe care îl apreciezi în mod special?

Cand ești pasionat de design interior este extrem de greu sa alegi un singur stil și de aceea încerc, în funcție de spațiul respectiv, să aleg stilul potrivit. Poziționarea, lumina și compartimentarea apartamentului nostru m-au îndreptat către un stil art deco glam, deși înainte să ne mutăm îmi doream ceva mult mai clasic. Pe măsura ce am început lucrările, mi-am dat seama tot mai mult că acesta este stilul care se potrivește în acest spațiu. Îmi plac extrem de mult și piesele din ratan, care nu se potriveau neapărat în spațiul deja decorat, cu multă catifea și auriu, așa ca am gasit loc pe terasa si în dormitorul de oaspeți pentru câteva piese superbe, ce aduc un aer de vacanță în casa noastră.

2. Care a fost primul proiect DIY pe care l-ai pregătit pentru casa ta?

Primul proiect și unul foarte important zic eu, care a schimbat aspectul întregului apartament, a fost aplicarea de profile decorative pe pereți. Acestea dau un aer de eleganță și dimensiune întregului spațiu.

3. Care a fost cea mai mare provocare pe care ai întâmpinat-o în procesul de redecorare a locuinței și ce soluție ai găsit?

Să găsesc multe spații de depozitare. Pare un lucru banal, însă este atât de important pentru a avea un spațiu aerisit. Chiar dacă vorbim de o încăpere mică sau mare, în primul rând trebuie făcute modificările necesare ca absolut tot ceea ce arată inestetic să fie ascuns: cabluri, prize, calorifere, centrala termică etc. Am realizat multe proiecte DIY la mobilierul deja existent pentru a reuși să ascundem tot. Am decupat, am dat găuri și până la urmă am reușit.

De asemenea, modificările realizate la nivelul instalației sanitare au fost destul de dificile, pentru că și în acest caz am vrut să fie totul ascuns, să avem un duș walk-in, un concept destul de greu de înțeles pentru echipele de muncitori, însă cu multe scheme, desene și întâlniri, am reușit să îi convingem să realizeze lucrarea exact cum ne-o doream.

4. Fiecare cameră are un design special. Care dintre încăperi este preferata ta și ce îți place cel mai mult la ea?

Îmi este atât de greu să aleg un loc preferat, pentru că în fiecare colțișor am pus mult suflet, m-am gândit și răzgândit de multe ori pana am ajuns la varianta finală. Însă acum, că este vara, soare, cald, aș alege terasa. Este și ultimul loc decorat și îmi place extrem de mult să petrec timp aici, singură, cu soțul meu sau alături de prieteni. Are un aer de vacanță și în plus, sunt înconjurată și de toate plantele mele minunate.

5. Unde găsești inspirație pentru fiecare proiect?

În natură, în călătoriile noastre în locuri de vis. Am o memorie vizuală foarte bună și sunt foarte atentă la detalii. De exemplu daca văd o masă pe o terasă din Amalfi o asociez cu o piesa veche de la bunica mea din casă și spun că trebuie să o restaurăm când ne întoarcem acasă. Sau dacă vad un model de gresie montat într-un anumit fel, fac o poza și o păstrez pentru moodboard-ul de inspirație.

6. Care simți că sunt culorile care pot fi integrate cel mai ușor în amenajarea unei locuințe?

Griul! Ador aceasta non-culoare, de fapt, pentru amenajări interioare și mi se pare că dă o notă de eleganță oricărei încăperi. Este o non-culoare ce poate fi asociată cu atât de multe nuanțe de roz pudrat, verde sage, navy, etc. Și toate aceste combinații mi se par extrem de frumoase.

7. Cât de mult te-au influențat călătoriile în alegerea decorului pentru fiecare cameră?

Extrem de mult. Ma îndrăgostesc imediat de fiecare stil deco din călătoriile noastre și mereu vreau să redecorez atunci când ne întoarcem acasă. De aceea, am încercat să aduc câteva accente din diverse locuri ce mi-au rămas întipărite în minte. În baia pentru oaspeți avem o oglindă orientală ce îmi aduce aminte de Maroc, în living mă simt ca într-un apartament parizian cu profilele decorative și parchetul montat în stil Herringbone, iar pe terasă am adus puțin din Tulum cu piesele din ratan.

8. Ai un obiect de design preferat? Dacă da, care este acela?

Am câteva piese din alamă și ceramică semnate de Jonathan Adler, care sunt foarte speciale pentru mine și fotoliile din ratan de pe terasa de la Vivre, care mi se par opere de artă.

9. Care a fost proiectul tău DIY preferat de până acum?

Îmi este extrem de greu să aleg și aici, dar gândindu-mă la locul meu preferat, adică terasa, aș spune că pergola care este o utilitate (ne ține umbră și protejează mobilierul de ploaie), însă și arată foarte bine și mă duce instant cu gândul la vacanță.

10. Ce sfat ai avea pentru cei care vor să înceapă să facă singuri modificări în locuință, de exemplu să modifice piese de mobilier după ideile propuse de tine?

Multă răbdare și multă grijă. De cele mai multe ori, renunțăm atunci când lucrurile nu ies așa cum ne dorim, însă și noi am învățat din multe greșeli și încercări. Pentru mine, cel puțin este un mod de relaxare ori de câte ori modificăm o piesă de mobiler sau facem un proiect de la 0. Cred ca este important să faci asta dacă îți place cu adevărat și atunci vei găsi și metodele potrivite.


About author



Leave a Reply